Wij zijn normaal geopend! (met inachtneming van de RIVM richtlijnen). Heeft u iets nodig, dat kan via afhaal of  BESTEL ONLINE. Bij aankopen vanaf € 150,- GEEN verzendkosten!!!

Maandag 1 juni zijn wij de hele dag gesloten. 

Schoonmaak- en onderhoudsadvies Hotbath kranen

Hotbath adviseert voor het dagelijkse onderhoud Hotbath sanitair reiniger. Deze reiniger is speciaal ontwikkeld om onze kraanarmaturen in chroom of in andere finishes op de juiste wijze te onderhouden. Hotbath geeft 5 jaar garantie op chroom en overige finishes bij gebruik van onze Hotbath sanitair reiniger en Hotbath GN (en RVS 316) onderhoudsmiddel. PVD finish
is nieuw in het assortiment bij Hotbath, hierop geldt een garantie van 10 jaar.

Algemeen schoonmaakadvies

Voor het kalkvrij houden van alle Hotbath producten en finishes adviseren wij:

dagelijks na gebruik reinigen met een zachte doek en water of Hotbath sanitair reiniger;

bij kalkaanslag het gebruik van Hotbath sanitair reiniger;

breng de Hotbath sanitair reiniger altijd eerst op doek of spons aan en niet direct op het kraanarmatuur. Wij adviseren hoofd- en handdouches wel direct in te sprayen, dit om de nozzles vrij te houden van kalk;

laat de Hotbath sanitair reiniger niet langer dan nodig is inwerken (max. 5 minuten);
het goed afspoelen van ieder product na reiniging, er mag geen reinigingsmiddel achterblijven op het product;

het goed drogen van ieder product na gebruik en reiniging.

Om schade en klachten te voorkomen, zowel bij gebruik als bij reiniging van kranen en douches, dit reinigingsadvies opvolgen. Schades die door onzorgvuldig gebruik of reiniging zijn ontstaan vallen niet onder onze garantiebepalingen.

Hotbath artikelen zijn volledig vervaardigd van hoogwaardig messing en vervolgens zwaar verchroomd (CR) of voorzien van een geborsteld nikkel finish (GN). Voor overige finishes zie aanvullend schoonmaak- en onderhoudsadvies.

Hotbath raadt af

het gebruik van een reinigingsmiddel dat zoutzuur, azijnzuur of een ander schadelijk, agressief zuur of chloor bevat;

het gebruik van fosforzuurhoudende (industriële) reinigings­middelen;

het mengen van verschillende schoonmaakmiddelen;

het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, schuurmiddelen, schuursponsjes en microvezeldoek.

Ook huidverzorgingsproducten zoals shampoo, kleurspoelingen, douchegel en vloeibare zeep kunnen schade veroorzaken. Ook hier moet men na gebruik goed naspoelen met water.

Na het gebruik de kranen en douches drogen met een zachte doek houdt de producten langer vrij van kalkaanslag.

Voor Hotbath producten in IX (RVS 316) finish geldt het aanvullende advies

Door het gebruik van het GN onderhoudsmiddel blijft er een onzichtbare beschermlaag achter, dit voorkomt tevens kalkaanhechting. Hotbath raadt af RVS schoonmaakmiddelen op basis van alcohol, chloor, thinner e.d. toe te passen angezien deze kleurverschillen van het oppervlak kunnen veroorzaken. Gebruik van chloormiddelen kan oppervlak corrosie (vliegroest) veroorzaken.

Voor Hotbath producten in GN finish geldt het aanvullende advies

Door het gebruik van het GN onderhoudsmiddel blijft er een onzichtbare beschermlaag achter, dit voorkomt tevens kalkaanhechting.

Aanvullend advies voor de Cobber serie:

De Cobber serie heeft een aantal extra kleuren finishes. Hiervoor gelden onderstaande schoonmaak- en onderhoudsadvies.

Cobber varnished (3-componentenlak)

De codes WH en BL staan voor gelakte armaturen. Deze twee kleuren kunnen krasgevoelig zijn. Om deze twee kleuren te voorzien van een extra beschermlaag kunnen deze in de autowas worden gezet.

Cobber living colours

De codes NB, AB, BB, BC en NI staan voor pure metaalfinishes, deze zullen of kunnen door gebruik en invloeden van buitenaf verkleuren (oxideren) en een natuurlijk patina vormen, deze eigenschap hoort bij het aangeschafte product.
De finishes NB, BB, BC, en NI zijn, indien het natuurlijke patina niet gewenst is, weer in de oorspronkelijk aangeschafte staat terug te brengen d.m.v. zilver- of koperpoets.
Let op, AB finish heeft een industrieel aangebracht, onomkeerbaar verouderd patina wat niet gepoetst kan worden.

Cobber colour-plated

De codes AI, RG en BK kunt u het beste onderhouden met Hotbath sanitair reiniger. Zie algemeen schoonmaakadvies.

Cobber PVD

Deze kunt u het beste onderhouden met Hotbath sanitair reiniger. Zie algemeen schoonmaakadvies.

Gebruik waterontharder

Bij gebruik van een waterontharder dient u rekening te houden met de instelling van de juiste Dh-waarde. De waterontharder mag niet lager ingesteld zijn dan 4 Dh, lager of op 0 Dh ingestelde waterontharders veroorzaken onherstelbare schade aan metaaloppervlaktes die direct met indrogend douche- of badwater in aanraking komen. Deze schades zijn duidelijk herkenbaar aan een zogenaamd sinaasappeleffect op glansfinishes of onuitpoetsbare vlekken op geborstelde finishes. Op deze wijze aangetaste Hotbath